Turnaj starší přípravky v Bolevci

Starší přípravka v neděli 4.12.2022 vyrazila na další halový turnaj do Bolevce. Jak si tam vedla se dočtete v hodnocení od Kačky Březinové.

Mikulášský turnaj v Plzni

Na zimní turnaj pořádaný týmem TJ Plzeň Újezd odjela starší přípravka hned s 10 hráči. A i na trenérské lavičce se nám kolektiv rozrostl. Na turnaj s námi zavítala i Evča Bažantová. První zápas nás čekal papírově lehčí soupeř a tím byly Štěnovice. Od počátku zápasu by se tento souboj dál nazvat přestřelkou, která skončila našim vítězstvím 13:9. Po krátké pauze jsme nastoupili do zápasu proti Újezdu B, kde po několika nepřesnostech prohráli 6:9.

K dalšímu zápasu jsme původně měli nastoupit proti Litohlavům, ale ty se bohužel z celého turnaje odhlásily a tak jsme se utkali rovnou s Tymákovem. Do utkání se nám nepovedlo vstoupit a i přes lehké zvýšení koncentrace jsme v utkání pouze snižovali výsledek 5:11.

Ani další zápas nás nečekal lehký soupeř, ba naopak nejtěžší soupeř celého turnaje domácí tým Plzeň Újezd A. Projevila se síla a schopnost soupeřových hráčů, ale i tak jsme do toho šli s bojovností a nasazením. Zápas skončil nepříznivým výsledkem 5:12. Za tento zápas, nejen, si zaslouží pochvalu Terezka B. která vychytala hned několik střel protivníka a přispěla tím k menšímu rozdílu branek.

Konečně přišel zápas, ve kterém bychom měli dominovat. I to se projevilo, ale začátek vůbec nebyl jednoduchý. Naši slabší stránkou byly neproměněné střely. Obrana nám fungovala, ale v útoku se nám vůbec nedařilo. Za tenhle zápas si zaslouží malou pochvalu Erik, který celý zápas znovu nastartoval a přidal 3 góly. I díky tímto střelám jsme zápas proti Přešticím B vyhráli 5:2 , už potřetí se stejným počtem daných branek ;).

Ani jsme si pořádně neodpočali a už na nás útočily Přeštice A. V zápase, do kterého jsme vstoupili velice dobře a hned že začátku vedli. Jsme ale náskok prohospodařili a soupeři se, i díky našemu polevení v obraně, podařilo srovnat a v závěru dokonce zvrátit výsledek na svou stranu. (P 6:9) Za tento výkon si všichni hráči zaslouží obrovskou pochvalu. Konečně se ukázala naše bojovnost u většiny hráčů. Tento zápas se nám i fanouškům určitě moc líbil a doufáme, že na něj budeme pouze navazovat.

I přes několik porážek jsme se umístili těsně pod stupni vítězů na 4. místě. Na tomto turnaji jsme si ukázali, jak je důležité poslouchat a vnímat, co vám trenéři říkají. Do příštích zápasů máme ještě co zlepšovat a z tohohle turnaje se musíme hlavně poučit. Mimo jiné bych také chtěla pochválit Klárku, pro kterou to byl první turnaj. Svého úkolu se zhostila na 1.

Hráli: Erik ( 20), Tonda ( 11), Ondra( 4), Jára (2), Nikča (2), Míša(1), Natálka, Vivi, Terka, Klárka

Autor : Kateřina Březinová